Cum le facem fata porilor dilatati?

Cum facem fata porilor dilatati

Astazi am ales sa nu vorbesc despre un anumit tip de ten, ci mai degraba despre o particularitate anume a tenului gras si mixt, pe care majoritatea clientelor mele cu astfel de ten o detesta: porii dilatati. Am auzit de nenumarate ori plangeri de la ele cu privire la acest aspect si am primit rugaminti sa fac astfel incat sa acopar cat mai bine cu machiaj porii dilatati.

Dar ce sunt porii dilatati, de ce creaza ei neplaceri si care este cauza aparitiei lor?

Problema porilor dilatati este ca dau un aspect imbatranit, tern si lipsit de stralucire tenului, iar unii pot crea chiar aspectul acela de “cratere” pe ten. Un alt minus al porilor dilatati este ca se pot umple de impuritati si vor forma punctele negre pe care TOTI le uram!

Exista 2 factori incontrolabili cand vine vorba de porii dilatati, si anume genetica si varsta. O data cu avansarea in varsta elasticitatea pielii scade, iar porii se dilata.

Cauzele principale ale aparitiei porilor dilatati:

  • Excesul de sebum
  • Elasticitatea redusa a pielii
  • Genetica
  • Porductia redusa de colagen din piele
  • Expunerea la soare fara protectie SPF

Nu ai cum sa scapi complet de porii dilatati, insa exista metode prin care ii poti reduce si le poti imbunatati aspectul. Iata cateva:

Statul cu fata in aburi

Aburii curata porii de impuritatii si te ajuta la o extractie usoara si fara semne a punctelor negre. Dupa un tratament cu aburi tenul tau va fi mai curat si  mai luminos.

Exfolierea

Exfolierea elimina celule moarte de pe ten, dar si impuritatile din porii dilatati.

Foloseste produse cu SPF

Protejeaza-ti tenul de razele soarelui si alege creme, dar si fond de ten cu SPF.

In ceea ce priveste machiajul, stiu ca recomandarea mea nu va fi pe placul multora dintre voi: nu incercati sa ascundeti porii dilatati cu fonduri de ten foarte groase mai ales in machiajul de zi cu zi. Folositi fonduri de ten fluide si lejere. Pentru ocazii speciale puteti folosi un primer special pentru tenuri grase si pori dilatati si un fond de ten cu acoperire mai mare.

 

Si de data aceasta vin la voi si cu 2 recomandari de produse accesibile de la Himalaya Herbals pe care le puteti castiga si voi pe pagina mea de facebook:

Gel pentru micsorarea porilor cu coaja de mandarina si Hamamelis

Gelul pentru micsorarea porilor cu coaja de mandarina si Hamamelis are o formula avansata imbogatita cu un amestec de plante ce ajuta la micsorarea porilor si matifierea tenului.

Cum facem fata porilor dilatati Tangerine Face Wash 

Scrub purifiant cu Neem si caise

Formula lui a fost creata special pentru a oferi tenului un aspect luminos si fara probleme. Are dubla actiune: exfoliaza pielea si decongestioneaza porii. Neem-ul este cel cu proprietatile antibacteriene purifiante, iar granulele cu caise sunt cele care dau uitarii celulele moarte.

Cum facem fata porilor dilatati Neem Scrub Purifying 75ml

Keep those pores tight!

L

 

One Reply to “Cum le facem fata porilor dilatati?”

  1. […] porii sunt foate mari/dilatati. Descopera aici cum sa le faci […]

Comments are closed.