6 trucuri pentru un machiaj de plaja perfect

6 trucuri pentru un machiaj de plaja perfect

Cine ma cunoste, nu o sa fie surprinsa de urmatoarea afirmatie: “NU purta makeup la plaja!”. De ce? Citeste-ma si vei afla! Dar materialul acesta nu este pentru cele ce isi uita trusa de makeup acasa cand pleaca la plaja, ci pentru cele ce nu concep o baie in mare fara un look perfect finisat. Astfel ca, am pregatit 6 trucuri pe care nu trebuie sa le ratezi pentru un machiaj de plaja perfect.

Dar pana la lista de trucuri vreau sa intaresc o afirmatie pe care o fac mereu cand sunt intrebata cum imi protejez tenul. Pai simplu folosesc creme cu SPF cat mai mare! minim SPF 35. Si asta e ceva ce ar trebui sa faci si tu. Nu iesi din casa fara protectie solara! Dar despre asta in alt material 🙂

Iata cele 6 trucuri pentru un machiaj de plaja perfect:

1. Alege un fond de ten cu SPF

Daca tot am mentionat mai sus protectia solara, iata ca revin cu propunerea de-a o suplimenta aplicand un fond de ten lejer, fluid, cu SPF. Daca stii ca vei face baie in mare sau in piscina atunci opteaza pentru un fond de ten waterproof.

2. Evita pudra si produsele sub forma de pudra!

Pe cat posibil limiteaza folosirea pudrei doar pe nas si maxim zona T. Cand vine vorba de bronzer, blush si iluminator opteaza pentru variantele cremoase ale acestor produse. Caldura, umezeala si sarea din aer pot sa transforme un aspect pe care ni-l dorim matifiat intr-unul “cakey”. Nu te stradui sa iti faci un contouring pronuntat pentru ca ideea unul machiaj de plaja este sa fie cat mai natural si jeler. Pometii tai nu ar trebui sa fie perfect sculptati ci “sun kissed”. Intregul concept al unui machiaj la plaja ar trebui sa reflecte un ten luminos, fresh, dewy.

3. Sprancene waterproof

Uita de fardurile de sprancene si alege un creion sau un gel waterproof cu o nuanta mai deschisa decat culoarea sprancenelor tale. Soarele oricum decoloreaza parul, asa ca o nuanta mai deschisa a produsului tau pentru sprancene va asigura naturalete.

4. Buze delicioase!

Ce iubesc cel mai mult la un look de vara sunt buzele naturale super hidratate. Asa ca propunerea mea este sa uiti de rujuri si sa optezi pentru un balsam de buze racoritor cu SPF.

5. Eyes on the prize!

Cum iti pui ochii in evidenta la un machiaj de plaja? Simplu: mascara waterproof + eyeliner waterproof= LOVE! Iar daca vrei neaparat sa folosesti si farduri, atunci opteaza pentru culori neutre.

6.Hartia matifianta

Daca ai tenul gras foloseste cu incredere servetele sau hartie matifianta. Le gasesti la diferite branduri atat mass market cat si profesionale si sunt foarte simplu de folosit. Tot ce trebuie sa faci este sa iti tapotezi usor cu un servetel matifiant zonele cu exces de sebum.

Cu sau fara machiaj, te incurajez sa iti protejezi tenul si sa te distrezi de minune pe plaja!!!

Luv,

L

PS: Daca esti curioasa sa ma auzi povestind in detaliu despre acest subiect uite-te la emisiunea Beauty News de pe Unica.ro